اخبار

ناراندا مودی نخست وزیر هند به استفاده از نرم افزار جاسوسی پگاسوس(اسرائیلی) بر علیه شهروندان هندی متهم شد

اولین بار برنامه جاسوسی اسرائیلی "پگاسوس" در سال ۲۰۱۶ فاش شد؛ هنگامی که از سوی یک سری برنامه‌های جاسوسی بسیار پیشرفته، تلفن همراه «احمد منصور» فعال اماراتی هک شد

 

دادگاه عالی هند روز چهارشنبه کمیته ای متشکل از کارشناسان تشکیل داد تا اتهامات مربوط به استفاده دولت به رهبری نخست وزیر نارندرا مودی از نرم افزارهای جاسوسی نظامی اسرائیل بر علیه مردم هند و  برای نظارت بر مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و فعالان را بررسی کنند.

“اکونومیست” با ارائه اطلاعاتی از افراد مورد نظر برای جاسوسی نوشت: “این لیست شامل شماره تلفن‌های ۴۰ روزنامه نگار است که موضع انتقادی در قبال دولت آقای مودی دارند. برخی از شماره‌ها متعلق به راهول گاندی، رهبر حزب مخالف کنگره و دوستان شخصی او هستند. بقیه متعلق به مشاوران سیاسی هستند. همچنین شماره تلفن‌های یکی از مقامات ارشد سابق انتخابات و اعضای خانواده او که از نارندرا مودی به دلیل نقض قوانین در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۹ انتقاد کرده بود، در لیست دیده می‌شود. در دولت هند نیز شماره‌های تماس دو وزیر و مقامات امنیتی و دفاعی در لیست افشا شده وجود دارند.

دولت هند در پاسخ به انتقادات از خود اعلام کرده است که دولت‌های پیشین این کشور نیز به شیوه‌های مختلف از مخالفان خود جاسوسی کرده‌اند.

نرم افزار جاسوسی پگاسوس در ۱۷ کشور!

بر اساس گزارش ۱۷ رسانۀ بزرگ جهانی در مرداد ماه گذشته  شرکت “ان‌اس‌او” متهم است که نرم‌افزار جاسوسی “پگاسوس” را به دولت‌های کشورهایی چون جمهوری آذربایجان، بحرین، قزاقستان، مکزیک، مراکش، رواندا، عربستان سعودی، مجارستان، هند و امارات فروخته است و این دولت‌ها به وسیلۀ این نرم‌افزار تلفن‌های همراه فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر را هک کرده‌اند. بر پایه همین گزارش، شماره تلفن امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه و وزیران اصلی دولت این کشور در فهرست هزاران نفری بوده‌اند که به وسیلۀ نرم‌افزار “پگاسوس” هدف جاسوسی قرار گرفته‌اند.در پی انتشار این گزارش امانوئل ماکرون در تماس تلفنی با نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خواستار توضیح او شد.

نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس چگونه کار می‌کند؟

اولین بار برنامه جاسوسی اسرائیلی “پگاسوس” در سال ۲۰۱۶ فاش شد؛ هنگامی که از سوی یک سری برنامه‌های جاسوسی بسیار پیشرفته، تلفن همراه «احمد منصور» فعال اماراتی هک شد که در پی آن منصور بازداشت و تاکنون زندانی است.

بارزترین ویژگی این برنامه، فناوری “ZERO click” یا هک گوشی بدون تماس کاربر با لینک مشکوک است و پیشرفته‌ترین تکنیک برای هک گوشی و جاسوسی از کاربران آن بدون آگاهی آن‌ها است، زیرا بسیار گران است و قیمت آن بیش از سه میلیون دلار می‌باشد.

این شرکت صهیونیستی اعلام کرده است که هدف اصلی این برنامه مبارزه با آنچه تروریسم نامیده می‌شود، است، اما قربانیان هدف قرار گرفته – به گفته جیک مور کارشناس امنیتی انگلیس- فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، سیاستمداران و برخی افراد ثروتمند بودند، بنابراین هر کسی که پشت این برنامه قرار گیرد، افراد مشخص و خاصی را هدف قرار می‌دهد.

خطر این برنامه همچنین در توانایی نفوذ در دقیق‌ترین حریم خصوصی است، زیرا فیس بوک صریحاً این شرکت اسرائیلی را به سرقت و هک کردن برنامه معروف خود، واتساپ و جاسوسی از صدها کاربر مشخص متهم کرد.

در سال ۲۰۱۹، نفوذ این نرم‌افزار به رسانه اجتماعی واتس آپ و جاسوسی آن از میلیون‌ها کاربر این برنامه، در رسانه‌ها خبرساز شد.

شاید مایل باشید مطالعه کنید : سیستم فناوری اطلاعات بیمارستان اسرائیل چند هفته پس از حمله سایبری همچنان از کار افتاده است

روبیکای اخبار جبهه مقاومت
متنی یکتانت

ابو مجاهد

یا رب این را نیز هم از ما بپذیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا