باکو دشمنی و مواضع خباثت آمیز خود در قبال ایران را از زبان یک نماینده مجلس نورچی تبیین کرد!

یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان گفت ما چطور می توانیم با ایران که ارمنستان را ناموس خود می داند، رابطه دوستانه داشته باشیم؟!!
ما صرفا بازگو کننده صحبت های وی هستیم و هیچکدام از ادعاهای موجود در متن تایید یا تکذیب نمیشود.
فاضل غضنفراوغلو( فاضل مصطفی)، نماینده ترک گرای افراطی مجلس جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه در برنامه زنده “تی وی مساوات” بخش اعظم سخنان خود را به موضع گیری ضد جمهوری اسلامی ایران اختصاص داد و گفت : « وجود ثبات داخلی در هر کشوری موجب می شود که آن کشور بتواند با خونسردی سیاست خود را پیش ببرد.
در شرایط کنونی، با ثبات ترین کشورها در این منطقه، ترکیه و جمهوری آذربایجان هستند.اینکه ما در ۳۰ سال گذشته بخشی از اراضی مان را از دست داده بودیم، به علت آن بود که در اوایل استقلال ثبات داخلی را در حد لازم نتوانسته بودیم تامین کنیم. وقتی ثبات داخلی نباشد، تجزیه طلبی و درگیری های گروه های مختلف و انتقام گیری رواح می یابد. الان هم چون مسایلی که اکنون در ارمنستان جریان دارد، در جمهوری آذربایجان نیست، ما گام به گام به اهداف خود می رسیم.
ما به قدرتی دست یافته ایم که یک مساله ۱۰۰ – ۱۵۰ ساله را می توانیم در عرض دو – سه – پنج سال حل کنیم! اما، ایران در تمامی زمینه ها زیر ضربه قرار دارد. سیاست ایران در سوریه شکست خورده است. ایران در عراق به حدی رسیده بود که دولت تعیین می کرد، اما خود گروه های شیعه نزدیک به آمریکا تلاش کرده اند که گروه های نزدیک به ایران را از دور خارج کنند. در یمن نیز روندهایی که ایران تنظیم کرده بود، به موفقیت نرسیده است…. ایران در داخل با مشکلات اقتصادی و نارضایتی اجتماعی و مسایل حقوق بشری مواجه است که در تمامی شهرها به انفجار منجر شده است!»
سو استفاده نماینده مجلس جمهوری اذربایجان در جهت تجزیه ایران
این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان درباره فراخوان ها در رسانه های باکو برای استفاده از فرصت اغتشاشات در ایران برای به اصطلاح تجزیه تبریز و در کل مناطق آذری نشین ایران گفت : « بطور سنتی، در جامعه ما افراد زیادی با شعار آذربایجان بزرگ، این موضوع انفجار اجتماعی در ایران را بدون تحلیل علمی و بدون اینکه پایه و اساس داشته باشد و صرفا براساس احساسات حمایت می کنند. اما، این را بررسی نکرده اند که فکر مردم در آذربایجان جنوبی ( نام جعلی رایج در جمهوری آذربایجان برای ناحیه شمال غرب ایران) چیست؟ و ظرفیت آنها چقدر است؟ اینکه امکانات نیروهای ملی (قومیت گرا) ما در آنجا چه اندازه است؟ توجه داشته باشید که حوادث اخیر ایران در منطقه کردی روی داده است.
زیرا، آن حرکت را با دختر کردی کردند و آن دختر ۲۲ ساله کرد کشته شد توسط سپاهی ها و پس از آن در آن منطقه این وقایع روی داد و سپس در منطقه محل سکونت فارس ها نیز گسترش یافت…. اما، در تبریز و سایر مناطق امکان زیادی برای این وقایع ایجاد نشد. علت چه بود؟ بخشی از کسانی که در نقش مدافع این رژیم ظاهر می شوند، آذربایجانی ها هستند. یعنی، در حالی که نیروهای ملی ( قومیت گرای آذری) ما در آنجا در وضعیت ضعیف هستند، بیشتر آنها (آذری ها) هستند که از این رژیم دفاع می کنند.
این وضعیت امکان خوبی را برای ما فراهم می کند که درس بزرگی بگیریم. هزاران زن در جمهوری آذربایجان که در دست این شبکه ( ایران) در واقع اسیر هستند، باید ببینند که نوع حکومت ایران که شما آن را برای خود نیز آرزو می کنید، می تواند به چه فلاکتی برای زنان منجر شود! سرنوشت زن ایرانی را برای خود نیز در نظر بگیرید! این، موضوع دین و ایمان و عقاید صادقانه شما نیست، بلکه یک ایدئولوژی و درکی است که به نتایج وحشیانه و قتل منجر می شود! یعنی نظامی است که می توانند زن را بخاطر لباسش به قتل برسانند! شما در جمهوری آذربایجان با روسری زندگی می کنید و سایرین هم بدون روسری با راحتی زندگی می کنند. اما در آن رژیم سیاسی که شما می خواهید ( شبیه ایران) روی کار بیاورید، فردا نتایجش و تاوانش گریبان خود شما را خواهد گرفت.
بنابراین زن آذربایجانی باید فعال باشد و برای اینکه در آینده ما هم با آن فجایع روبرو نشویم، باید همبستگی داشته باشیم که کشور به کشوری با ارزش های اروپایی و دموکراتیک و آزادی تبدیل شود… امروز هم ارزیابی حوادث ایران به عنوان “حرکت آزادی ملی” ( قومی و تجزیه طلبانه) ناشی از بی اطلاعی از این روندهاست. در آنجا هیچ حرکت آزادی ملی ( قومی) وجود ندارد. در آنجا اعتراضات اجتماعی بخاطر مشکلات اقتصادی جریان دارد.به همین علت، در شرایط کنونی شروع هر گونه حرکت در بستر آزادی ملی (قومی) به نفع ما نیست!! اما، فعال بودن آذربایجانی ها به همراه سایر ملت های ( در جمهوری آذربایجان به قومیت ، ملت گفته می شود) موجود در ایران برای تامین حقوق دموکراتیک برای ما مطلوب تر است. زیرا، در وهله اول در ایران باید انسان ها از این فلاکت و خطر نجات یابند. زیرا در آنجا آزادی فکر و حتی آزادی بدن وجود ندارد.
نخبگان ملّا که با هر نوع بی اخلاقی مشغول هستند، در عین حال مردم را به اخلاق دعوت می کنند. پلیس اخلاق و مقررات اخلاق در این جامعه در اولویت قرار گرفته است و این نیز مردم را خسته و بیزار کرده است. در کل نفع ما در این است که ایران به کشوری دارای ارزش های نو تبدیل شود. زیرا، در صورت وجود تاریکی در آنجا، به ما نیز سهمی از آن تاریکی می رسد و افرادی که دارای فکر سیاه هستند، در جامعه ما نیز زیاد می شوند که با الگو دانستن ایران ، عناصری پیدا می شوند که تلاش می کنند به دولت دموکراتیک ما ضربه بزنند!»
این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان در بخش دیگری از سخنان اهانت بارش، با یکی دانستن مواضع ایران و آمریکا در مورد ارمنستان، ایران را نوکر آمریکا توصیف کرد و گفت: « ایران براساس معامله مخفی با آمریکا که به مردم این کشور بیان نمی شود، مجبور است که اینطور رفتار کند. هر جمعه در نماز جمعه “مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل” گفته می شود. اما پس از ۳۰ سال یک باره به عنوان عامل آمریکا حرکت می کند که این نیز سوال انگیز است و پرسیده می شود تو که به آمریکا فحش می دادی، اما اکنون مانند استاندار یک ایالت آمریکا حرکت می کنی؟ جالب است که پلوسی می آید و از ارمنستان حمایت می کند و تو هم حمایت می کنی! تو چه فرقی با آن زن داری؟ مشابه هستید دیگر! از نظر فکر و اخلاق مشابه هستید! گفتن اینکه ارمنستان خط قرمز شما است، به معنای این است که ارمنستان ناموس شماست. اگر ارمنستان ناموس شماست، همان ارمنستانی که در مساجد خوک نگه می دارد و مساجد را ویران می کند. مسلمانان چطور می توانند این رفتار بی شخصیت را قبول کنند؟ آذربایجان چطور می تواند این را قبول کند؟ این موضع ایران، به تحریک آمریکا اتخاذ شده است و به همین علت، نارضایتی جدی در داخل ایران ایجاد خواهد کرد. زیرا، علیه اصول خود موضع گیری کرده اند. در مورد اینکه در ایران به ما هشدار می دهند که با آتش بازی نکن!، باید بگویم که ما ۳۰ سال است با آتشی که شما و ارمنستان افروخته اید، داریم بازی می کنیم و کم کم توانسته ایم این آتش را به خاکستر تبدیل کنیم با آزاد کردن قراباغ… این اقدامات ایران ، مناسباتش با روسیه و ترکیه را هم دچار آسیب خواهد کرد….. »
این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان افزود : « ایران می گوید اجازه تغییر مرزها را نخواهم داد. ای کله پوک هایی که با ذهنیت ملّایی فکر می کنید، چه کسی می خواهد مرز را تغییر دهد؟! برعکس، ما می خواهیم مرزها معین و نشانه گذاری شوند! ما باید میان نخجوان و زنگزور ارتباط برقرار کنیم. آیا تو نمی خواهی یک مسلمان با سایر مسلمانان ساکن کشور خود در رابطه باشد؟! پس چطور می روید با اسراییل می جنگید و مطالبه می کنید که برای غزه و دسترسی فلسطین به دنیا راه باز کند؟!….»
فاضل مصطفی گفت : « ایران دیگر آتش نیست! ایران دیگر به خاکستر تبدیل شده است. به دولتی با فهم خاکستر تبدیل شده است. ما می خواستیم مناسبات همسایگی و خوب با ایران داشته باشیم و واقعا در این باره صداقت داریم. هنوز هم می خواهیم که بر روی هر چیزی چشم بپوشیم و با ایران روابط صادقانه داشته باشیم.
اما، وقتی تو می گویی ناموس من ارمنستان است، تعدی به ارمنی، تعدی به ناموس من است، آیا بی شرافتی بزرگتر از این می شود وجود داشته باشد؟ آیا آذربایجان می تواند این را قبول کند؟…. می گویند ما می خواهیم از ارامنه حمایت کنیم. ایران برود در همدان یا شیراز یا هر جای دیگری از این کشور برای ارامنه خودمختاری ایجاد کند. تمامی ارمنستان را می دهیم به تو! ببر در آنجا مستقر کن! ما نمی توانیم در اراضی خود، وجود دولت ارمنی را تحمل کنیم!!»
این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان با ادعای یکسان بودن موضع ایران و آمریکا در حمایت از ارمنستان ادعا کرد: « لابی ارمنی در آمریکا به رهبری ایران گفته است که تحریم های آمریکا بر ایران را لغو می کنیم و در مقابل ایران هم باید نظر آمریکا را اجرا کند! آمریکا که نمی تواند نیرو بیاورد به منطقه برای حمایت از ارامنه. چون نیروهای صلح بان روسیه در آنجا مستقر هستند و دایره نفوذ ترکیه است این منطقه. آمریکایی ها هم ایران را به عنوان نوکر خود در منطقه یافته اند. به همین علت، ارتش ایران آمده و در مرز ارمنستان مستقر شده است و می گوید من مانع خواهم شد. اینجا به تو چه ربطی دارد؟ مگر ما تعهد داده ایم که از اراضی ایران به نخجوان برویم؟ با تو هم توافق کردیم که از اراضی تو هم یک راه دیگر به نخجوان کشیده شود! چرا اجازه ندادی که راه را به نخجوان بسازیم؟! صحبت کرده بودیم که از زنگیلان به اردوباد راه احداث کنیم. چرا اجازه ندادید؟؟!!»
این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان با هتاکی به اقشار دیندار مردم این کشور به علت طرفداری از ایران، گفت : « آذربایجانی های ساده دل را در جمهوری آذربایجان که مردمانی ساده و صادق دارد، تحت تاثیر خود گرفته اند و در راستای منافع خود از اینها بهره برداری می کنند و به خود مطمئن شده اند که با استفاده از این افراد جلوگیری خواهند کرد. اما، دولت جمهوری آذربایجان خیلی قدرتمند است. همانطور که در جنگ قراباغ به یک باره بسیج شدیم، هر وقت دیگر و علیه هر دشمن دیگری اگر لازم بشود، همین ملت بسیج خواهد شد و در آن زمان، از این پس مانده های ایران هم اثر و علامتی نخواهد ماند!!!…»
فاضل غضنفراوغلو که به دروغگویی آشکار و تغییر صد درصدی مواضع خود شهرت دارد، در عین حال گفت : «
البته، من هم به عنوان یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان طرفدار روابط دوستانه با ایران هستم، اما چطور ما می توانیم با دولتی که می گوید ارمنی ناموس من است، دوست باشیم؟ البته، درهای ما باز است و فردا اگر بازهم بگویند بیایید دوست باشیم، دوست خواهیم شد! …. ما در خیلی موارد فرصت ها را از دست داده ایم و ایران صدها نفر عاملان خود را در جمهوری آذربایجان پرورانده است. ما هیچ تلاشی برای جلوگیری از این انجام نداده ایم. حتی در سازمان های دولتی ، افراد خود را جای داده اند. اما، اگر ایرانی ها فکر می کنند که با اتکاء به این عناصر می توانند در مقابل جمهوری آذربایجان بایستند، خیلی در اشتباهند. اگر ما هشیار باشیم، خیلی به راحتی می توانیم بفهمیم که کدام شعار از کجا ناشی می شود؟ آذربایجانی ها این ها را خوب می دانند که آنها گروه هایی را تشکیل داده اند، گروه های واتساپی تشکیل داده اند و زنانمان و سایرین را تحت این نام که از کدام آیت الله تقلید می کنی، به ایران پیوند داده اند. تصورش را بکنید که چه مقدار پول از اینجا جمع می شود و به آنجا فرستاده می شود؛ ده میلیون و بیست میلیون! الان دارد محاکمه می شود فردی که به اسم امام مهدی ، ده میلیون – پانزده میلیون پول را از کارفرمیان آذربایجانی فریب خورده جمع کرده است. در چنین محیطی ما زندگی می کنیم. این نیز ناشی از آن است که روشنفکرانمان می ترسند و از اعلام نظر درباره این مساله پرهیز می کنند. خیلی ها هم بی اعتنا هستند و می گویند مگر چه می شود؟ اما، باید توجه کنیم که در مقابل ارامنه هم همینطور بودیم که نتیجه اش به از دست رفتن اراضی منجر شد….»