اخبار

باتیلی خواستار حمایت بین المللی برای “اجرای کامل” آتش بس در لیبی است

روز دوشنبه، عبدالله باتیلی، فرستاده سازمان ملل به لیبی، از جامعه جهانی خواست از کمیته مشترک نظامی لیبی (۵ + ۵) برای “اجرای کامل توافقنامه آتش بس” امضا شده بین طرف های درگیری نظامی در سال ۲۰۲۰ حمایت کند. .

این در سخنرانی باتلی، رئیس مأموریت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان جلسات کمیته (۵ + ۵) که تحت نظارت وی در شهر سرت (شمال) راه اندازی شد، بیان شد. روز یکشنبه

باتلی گفت: ما در اعضای کمیته مشترک نظامی عزم و تعهد را برای تلاش برای صلح و ثبات در لیبی احساس کردیم و آنچه در کار کمیته شاهد بودیم تأیید می کند که نیروهای مسلح در لیبی آماده حمایت از امور سیاسی هستند. روند.”

اعضای کمیته ۵+۵ لیبی

این کمیته شامل ۵ عضو از تشکیلات نظامی در غرب لیبی و ۵ نفر از نیروهای شرق لیبی به رهبری خلیفه حفتر است.

این مقام سازمان ملل در خصوص آنچه در این دیدارها مطرح شد، ادامه داد: مسائل کشورهای همسایه و مزدوران را مورد بررسی قرار دادیم و تصمیم گرفتیم در این پرونده پیش برویم.

وی از جامعه بین‌المللی خواست تا از کمیته نظامی برای اجرای کامل توافق آتش‌بس حمایت کند و از دولت لیبی نیز خواست تا همین حمایت را ارائه کند.

مفادي در اين توافقنامه وجود دارد كه اجرا نشده است، از جمله: خروج مزدوران و نيروهاي خارجي از ليبي، اتحاد نهاد نظامي در شرق، غرب و جنوب و آزادي همه اسراي جنگي.

باتلی درباره این دیدارها ادامه داد: ما با ناظران بین المللی و داخلی (آتش بس) دیدار کردیم و در مورد امکان تکمیل کارشان از سرت بحث کردیم.

و او افزود: “ما از سیاستمداران انتظار داریم که به آنچه ارتش انجام می دهد تا کشور را از بحران کنونی خارج کند، پایبند باشند… اگر سیاستمداران از عزم و تعهد برخوردار باشند، بحران لیبی پایان خواهد یافت.”

 

روز یکشنبه، کمیته مشترک نظامی پنج مورد را در اجرای توافق آتش بس که در اکتبر ۲۰۲۰ در ژنو امضا شد، مورد بحث و بررسی قرار داد.

لیبی از ماه مارس گذشته از درگیری بین دو دولت رنج می برد، یکی به ریاست فتحی بشاغا که توسط مجلس نمایندگان به روش های (شرق) تعیین شده است و دیگری توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است که دولت وحدت ملی به ریاست عبدالله است. حمید الدبیبه، که از واگذاری قدرت به جز به دولتی که توسط مجلس منتخب جدید به آن محول شده است، خودداری می کند.

 

برای رسیدگی به این مناقشه، سازمان ملل متحد پیشنهاد تشکیل کمیته مشترکی از مجلس نمایندگان و شورای عالی ایالتی (پارلمان مشورتی) را برای توافق بر اساس قانون اساسی برای برگزاری انتخابات «در اسرع وقت» داد، اما این مسیر در حال تزلزل است


 

روبیکای اخبار جبهه مقاومت
متنی یکتانت

sara sherafat

دانشجوی مکتب مقاومت و ایثار علاقه مند به مسائل نظامی، طبیعت گردی، تحلیلگر مسائل سیاسی غرب آسیا
دکمه بازگشت به بالا