تکنولوژی نظامی

پروژه موشکی حیدر، تحولی جدید در تسلیحات بالگرد ها و پهپاد های ایرانی

موشک حیدر

این موشک نقطه‌زن برای انهدام اهداف زرهی، تجهیزات زمینی و نفرات جمع شده در یک محل است همچنین  دارای قابلیت نصب سیستم جستجوگر برای بکارگیری در شرایط‌های آب‌وهوایی گوناگون است. این موشک دارای امکان نفوذ بیش از یک متر در اهداف زرهی، تجهیزات زمینی و تجمع نفرات بصورت نقطه‌زن می‌باشد. این موشک توسط متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران  طراحی و ساخته شده‌است.

مشخصات موشک ایرانی حیدر

  • نوع: هواپایه با قابلیت انهدام اهداف زمینی
  • بُرد: ۸ تا ۱۲ کیلومتر
  • توان نفوذ: یک متر در زره‌ها
  • ماموریت: درگیری با اهداف زرهی و انهدام نفربر‌ها و تجمعات انسانی
  • نحوه رویت اهداف: اپتیکی
  • تاریخ رونمایی :۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ (رونمایی شد)
  • قابلیت FIRE & FORGET (شلیک کن و فراموش کن)

حیدر ۱ ؛ جهشی بزرگ در تجهیز پرنده های ایرانی

موشک حیدر 1

 

همانطور که در خبرها و تصاویر مربوط به شهرپهپادی ارتش شاهد بودیم، در بحث موشک های کروز دو مدل از موشک های سری حیدر با نام های حیدر ۱ و حیدر ۲ رونمایی شدند که مدل حیدر ۱ روی پهپادی کمان ۲۲ دیده می شد و بر اساس اطلاعات منتشر شده، این موشک در حدود ۲۰۰ کیلومتر برد داشته و در زمان برخورد به هدف، سرعتی در حدود هزار کیلومتر بر ساعت دارد. بر اساس تصویر موجود در سر موشک حیدر ۱ شاهد وجود یک نوع جستجوگر اپتیکی هستیم که می تواند باعث شود، این موشک علیه اهداف متحرک نیز به کار برود.

 

بیشینه برد این موشک، آنرا از شعاع عملیاتی عمده سیستم های پدافندی شناخته شده در جهان خارج کرده و توانایی حملات ” دورایستا” را به پهپادهایی چون کمان ۲۲ و فطرس اعطاء می کند که این قابلیت، یک توانایی حیاتی و بسیار مهم در میدان های نبرد امروزی به حساب می آید.

تصویری از رزمایش پهپادی ارتش در سال ۱۳۹۹ و پرتابه نصب شده برای بالگرد که احتمالا مدل حیدر ۲ باشد

موشک حیدر 2

پهپاد «حیدر ۲» نیز یک پهپاد کروز با برد چند صد کیلومتر است که توسط نیروی زمینی ارتش طراحی شده و می‌تواند مأموریت‌های ابلاغی را صدها کیلومتر دورتر به انجام برساند. ” بر اساس صحبت های برخی فرماندهان ارتش و اطلاعات منتشر شده بعدی، این پرتابه برای شلیک از بالگردهای هوانیروز توسعه یافته، ضمن اینکه پرتاب از یک پلتفرم پروازی می تواند به برد موشک در مقایسه با مدلی که از زمین پرتاب می شود، اضافه کند.

این محصول، با توجه به ظاهر خود احتمالا می تواند در نقش یک پهپاد انتحاری با قابلیت پرواز در ارتفاع پایین مثل یک موشک کروز وارد عمل شود و با توجه به تصویر منتشر شده، از یک جستجو گر راداری بهره برده و به دلیل توسعه آن توسط نزاجا، به احتمال فراوان یک گزینه برای حمله به اهداف ثابت در عمق برای این نیرو است. در خصوص برد و سرعت این موشک اطلاعات رسمی وجود ندارد ولی نگاهی به بحث ظاهری این موشک و این بایستی بتواند توسط یک بالگرد هوانیروز نیز حمل و پرتاب بشود – به عنوان مثال مدل ۲۱۴ ملقب به اصفهان – احتمالا برد این موشک را در محدود ۲۰۰ الی ۴۰۰ کیلومتر قرار می دهد که البته برای هوانیروز به صورت خاص و نزاجا به صورت کلی تر یک توانایی بسیار مهم و راهبردی و کم نظیر در جهان محسوب می شود.

موشک حیدر

روبیکای اخبار جبهه مقاومت
متنی یکتانت

ابو مجاهد

یا رب این را نیز هم از ما بپذیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا