توضیحات ارتش جمهوری اسلامی در مورد رزمایش سپر جنگ الکترونیک

رزمايش مشترک جنگ الکترونيک «سپر حافظان ولايت ۱۴۰۲» ارتش جمهوري اسلامي ايران با رمز ياحسين و با تمرين و ارزيابي عملياتي انواع سامانه هاي ثابت، سيار، زمين پايه و هواپايه جنگ الکترونيک آغاز شد.
در این رزمایش تخصصی، عملیات پشتیبانی الکترونیک هواپایه توسط جنگندهها و پرندههای باسرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش به مرحله اجرا گذاشته شد؛ همچنین سامانههای دفاع الکترونیک مستقر در منطقه عمومی رزمایش نیز عملیات پدافند غیرعامل و دفاع الکترونیک را در مقابله با پرندههای بدون سرنشین و ریزپرندههای مهاجم با موفقیت اجرا کردند.
شناسایی و جهتیابی ارتباطات رادیویی و دیتا، اجرای عملیات انهدامی گروهی توسط ریزپرندهها و عملیات حفاظت الکترونیک راداری و اختلال و فریب راداری زمینپایه با استفاده از انواع سامانههای تاکتیکی و اخلالگر نیز بخش دیگری از سناریوهای اجرا شده در این رزمایش مشترک بود.
همچنین اجرای عملیات رهگیری هوایی با بهرهگیری از جنگندههای نیروی هوایی و اجرای عملیات اختلال و فریب دورایستا با استفاده از بالگردهای هجومی هوانیروز نیز بخش دیگری از برنامههای اجراشده در این رزمایش بود.
اجرای عملیات آفندی اختلال و فریب راداری و حفاظت الکترونیکی توسط پنج فروند پرنده بدون سرنشین (ابابیل ۳، ۴ و ۵ و کمان ۱۲) و عملیات فریب ناوبری موشک کروز توسط سکوهای هواپایه و زمینپایه نیز در رزمایش مشترک جنگ الکترونیک «سپر حافظان ولایت ۱۴۰۲» ارتش به مورد اجرا گذاشته شد.
اجرای «بازی جنگ» توسط کارشناسان جنگ الکترونیک قرارگاههای راهکنشی نیروی آبی و نارنجی نیز بخش دیگری از این رزمایش بود.
همچنین در حاشیه این رزمایش، طرح مردمیاری توسط یگانهای مختلف ارتش دربرخی مناطق کمبرخوردار و دیدار با تعدادی از خانوادههای معظم شهدای ساکن در منطقه عمومی رزمایش اجرا شد.