به گزارش مجله خبری مقاومت،نشریه آمریکایی The Cradle در گزارشی پیشرفت های ایران پس از انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار داد.
کشور ایران پس از انقلاب 1979 دستخوش تغییرات و پیشرفت های بسیاری بوده است.قبل از انقلاب کشور ایران فقط متکی به فروش نفت بود.
با پیروزی انقلاب اسلامی،تلاش بسیار زیادی جهت شکستن این حصر انجام شد و تا حدودی نیز موفق بود.قبل از انقلاب اسلامی،اقتصاد ایران فقط متکی به نفت بود.
تا جایی که 75 درصد تولید ناخالص کشور را نفت تشکیل می داد.خدمات،صنعت و معدن و کشاورزی نیز به ترتیب با 13، 9 و 2 درصد در رتبه های بعدی قرار داشتند.
اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران،اقتصاد نیز متنوع تر شد.تاجایی که اکنون بخش خدمات با 57 درصد بیشترین سهم در تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص می دهد.
تولید نفت خام در ایران پس از انقلاب اسلامی با چالش های متعددی روبه رو شد.تحریم های ظالمانه غرب و جنگ تحمیلی 8 ساله،از مهم ترین دلایل کاهش تولید نفت خام در ایران است.
ایران در سال 1352 روزانه 6 میلیون بشکه نفت خام تولید می کرد.این میزان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بالاترین میزان خود در سال 1395 به تولید روزانه 4.8 میلیون بشکه در روز رسید.
افزایش صادرات فرآورده های غیر نفتی ایران
البته در مقابل ایران جهت کاهش صادرات نفت خام،تعداد کارخانه های پتروشیمی خود را افزایش داد.با این کار ایران هم بنزین مورد نیاز داخل را تأمین کرد و هم تولید و صادرات نفت خام خود را کاهش داد.
بنابراین با وجود کاهش تولید و صادرات نفت خام نسبت به قبل از انقلاب،میزان تولید فرآورده های نفتی ایران پس از انقلاب اسلامی افزایش چشمگیری دارد.
در همین زمینه میزان تولید گاز و صادرات آن طی سالهای گذشته افزایش دارد.با توجه به آمار موجود ایران هم اکنون سومین تولید کننده بزرگ و پانزدهمین صادرکننده گاز در دنیا محسوب می شود.
یکی دیگر از بخش های ایران که پس از پیروزی انقلاب اسلامی،پیشرفت چشمگیری دارد،کشاورزی است.برنامه ریزی دولت های پس از انقلاب اسلامی ایجاد امنیت غذایی از طریق خودکفایی می باشد.
اگرچه با توجه به خشکسالی های گذشته،میزان بهره وری این بخش کاهش دارد اما میزان تولید محصولات کشاورزی بسیار افزایش یافته است.
از طرفی دولت های پس از انقلاب اسلامی همیشه سیاست خودکفایی در تولید محصول راهبردی گندم را در پیش گرفتند.تا جایی که طبق آمار میزان تولید گندم پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 5 برابر می باشد.
بر اساس آمارهای موجود،میزان برداشت گندم قبل از انقلاب،3.6 میلیون تن بود اما با پیروزی انقلاب اسلامی و پیشرفت کشاورزی کشور،این میزان به بیش از 10.44 میلیون تن می رسد.
همین آمار نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران عزم جدی جهت خودکفایی کشور در بخش کشاورزی علل خصوص تولید گندم دارد.
پیشرفت های انقلاب اسلامی در زمینه صنعت
صنایع پتروشیمی،خودروسازی و معادن نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستخوش تغییرات بسیاری شدند.طبق آمار،استخراج از معادن و تولید دارو بسیار افزایش یافته است.
اعم پیشرفت های انقلاب اسلامی در این زمینه شامل موارد زیر می باشد:
- ساخت 130 سد و رتبه سومی در جهان
- طراحی راکتور آب سنگین در اراک
- افزایش تولید ملی و کاهش وابستگی به خارج
اینها فقط بخشی از پیشرفت های ایران پس از انقلاب اسلامی می باشد.با توجه به میزان تولید خودرو،صنعت خودروسازی ایران نیز در همین راستا افزایش دارد.
یکی از مهم ترین صنایع ایران که پس از انقلاب اسلامی پیشرفت بسیاری دارد،صنعت داروسازی است.براساس آمار موجود قبل از انقلاب،بیش از 70 درصد داروها از خارج وارد می شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی،بیش از 95 درصد داروها در داخل ایران تولید می شود.
در بخش شاخصه توسعه انسانی نیز عملکرد ایران پس از انقلاب اسلامی مانند بقیه بخش های فوق می باشد.آمار به این بخش نیز گویای عملکرد جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی می باشد.
در بخش زیرساختی نیز،آرامش و آسایش مردم همیشه اولویت جمهوری اسلامی ایران می باشد.طبق آمار موجود میزان زیرساخت ها و دسترسی مردم به نیازهای اولیه زندگی پس از انقلاب اسلامی آسان تر است.
موارد ذکر شده فقط بخش بسیار کوچکی از پیشرفت های ایران در 44 سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی می باشد.
برخی پیشرفت های انقلاب اسلامی به روایت نمودار
در پایان برخی از پیشرفت های دیگر ایران پس از انقلاب اسلامی فقط به صورت نموداربه نمایش در می آید:
- توسعه راه آهن
- مراکز درمانی و بهداشتی
- نرخ با سوادی در کشور
- تعداد دانش آموزان
- کاهش میزان مرگ و میر اطفال
- بخش حمل و نقل عمومی
- بخش مسکن
- آب شرب و فاضلاب
- محصولات پتروشیمی
- افراد تحت پوشش بیمه های اجتماعی
- کاهش ضریب جینی
با این وجود هنوز تمام پیشرفت های انقلاب اسلامی بیان نشد.